Till startsida
Göteborgs universitet
Webbkarta
Till innehåll Läs mer om hur kakor används på gu.se

Konferens samlar Aristotelesforskare

Nyhet: 2015-06-09

Under tre dagar, 12-14 juni, hålls konferensen The Mechanisms of Sense Perception in Aristotle and the Aristotelian Tradition på Göteborgs universitet.

Ansvarig för organisationen kring konferensen är Ana Maria Mora-Marquez som är knuten till det internationella forskningsprogrammet Representation och verklighet (Representation and Reality) där forskare undersöker antik och medeltida filosofi med fokus på Aristoteles. Programmet, som är förlagt till institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori, har sedan projektstarten 2013 arrangerat nio workshoppar och håller nu sin andra stora internationella konferens.

– Denna konferens handlar om Aristoteles beskrivning av sinnesintryckens fysiologiska och psykologiska mekanismer och senare tolkningar som gjorts inom de grekiska, latinska och arabiska traditionerna, säger Ana Maria Mora-Marquez.

42 deltagare är anmälda och bland de 16 inbjudna talarna finns några gäster som också kommer att ta upp samtida filosofiska och neurologiska perspektiv på dessa frågor.

Till hösten blir det ytterligare två workshoppar, med tema Memory och Aristotelian Moral Psychology.

Se konferensprogrammet i sin helhet.

 

Mer information

För frågor om konferensen kontakta Ana María Mora-Márquez, ana.maria.mora.marquez@gu.se
Projektet Representation och verklighet finansieras med drygt 32 miljoner kronor av Riksbankens Jubileumsfond och pågår till 2019.  Projektledare är Christina Thomsen Thörnqvist.
Projektets webbplats: http://representationandreality.gu.se/
 

AV:

Artikeln publicerades först på: hum.gu.se

Sidansvarig: Andreas Ott|Sidan uppdaterades: 2016-09-15
Dela:

På Göteborgs universitet använder vi kakor (cookies) för att webbplatsen ska fungera på ett bra sätt för dig. Genom att surfa vidare godkänner du att vi använder kakor.  Vad är kakor?

Denna text är utskriven från följande webbsida:
http://representationandreality.gu.se/svenska/aktuellt/n//konferens-samlar-aristotelesforskare.cid1309280
Utskriftsdatum: 2018-02-18