• 2016 års professorer installerades av rektor

[2017-05-02] 2016 års nyblivna professorer är nu installerade av rektor Pam Fredman under Göteborgs universitets årliga professorsinstallation i Konserthuset. I samband med professorsinstallationen fick även årets pedagogiska pristagare sina diplom under den efterföljande ceremonin med dekan Marie Demker.

• Hedersdoktor prisas för humanistisk forskargärning

[2017-03-15] Den danska professorn Sten Ebbesen, hedersdoktor vid Göteborgs universitet, får Vitterhetsakademiens Gad Rausings pris för framstående humanistisk forskargärning. Utmärkelsen och prissumman på en miljon svenska kronor får han bland annat för sin originella filologiska och filosofiska forskning i historiska texter om antik och medeltida logik, semantik och kunskapsteori.

• Konferens samlar Aristotelesforskare

[2016-07-08] Under tre dagar, 12-14 juni, hålls konferensen The Mechanisms of Sense Perception in Aristotle and the Aristotelian Tradition på Institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Göteborgs universitet.